Omättlig

 Sisyfos hade fyra säckar cement kvar från föregående inköp och beslöts sig idag för att försöka gjuta på så mycket han kunde på grundfundamentet. Sisyfos började med att fästa fast ytterligare en cellplastskiva i det lilla minischakt som kvarstår vid husgrunden.


Som alltid när det är skrotstensgjutning så måste Sisyfos bära ner skrotsten från poolområdet, spola rent den och sedan förvara den så att Sisyfos får överblick över vad han har att arbeta med. Det börjar nu bli riktigt kallt på mornarna så att bära ner sten var ett bra sätt att få upp värmen.


Sen vidtog ett riktigt maratonpass där fyra betongblandare tillreddes och sten efter sten fästes fast i minischaktet. När dagen led mot sitt slut och alla cementsäckar gått åt så såg det ut så här.


Det var heller inte mycket skrotsten kvar så en förnyad skrotstensgjutning imorgon måste föregås av ytterligare stenbärande.


Det här grundfundamentet har svalt ohyggliga volymer av skrotsten och betong. Men nu är Sisyfos inne på upploppet så utsikten att färdigställa detta innan vintern sporrar Sisyfos.

Kommentarer

Populära inlägg