Balansgång

 Sisyfos alter ego hade ett heldagsgig i går och tur var väl det. Söndagens snöglopp hade lämnat ett tunt lager snö ovanpå det regn som frusit till is. Hela måndagen präglades av minusgrader så det var i praktiken omöjligt att göra något.

Vilken vekling, tänker ni säkert, som låter sig stoppas av minusgrader. Det är inte temperaturen i sig som vållar problem för Sisyfos. Det var det regnvåta betonggruset som frusit till. Det är hart när omöjligt att blanda betong med grus som är solitt.

Så idag när Sisyfos kom ut igen var det samma situation som under måndagen. Det var snöigt och vackert men gjutande var uteslutet.


Sisyfos hade dock noterat att väderprognosen var gynnsam, temperaturen skulle stiga under dagen och hålla sig över nollan de kommande dagarna. Så sisyfos fokuserade på att såga till tre gångstenar som förhoppningsvis kan gjutas på plats i morgon.


Om det nu blir så lyckosamt att gjutande kan ske så ser ni att det nu endast saknas en sten för att färdigställa denna del at entréplanet. Och aldrig har den arbetsdagen varit så efterlängtad som nu.

Kommentarer

Populära inlägg