Know your limitations

 Gott nytt år kära läsare. Tack för att ni svänger förbi nu när Sisyfos inte längre gör något. Men Sisyfos är inte sysslolös utan i full färd med att planlägga kommande säsong och säsongsstart. I ett tidigare inlägg så utlovade Sisyfos att han skulle redogöra för vad som komma skall och nu är det dags.

Låt oss börja med att åter blicka på läget när vi skildes åt, dvs grundplattan för detta år.


De som hängt med ett tag vet vad Sisyfos planerar göra här men nytillkomna läsare bör få veta att här avser Sisyfos skapa en vattenspegel i kortenstål.

Eftersom Sisyfos bara gjutit upp en grovyta i utrymmet ovan, som inte är plant eller horisontellt, så blir detta område en av de första projekten att genomföras.


Under förra året undersökte Sisyfos möjligheterna att flytspackla området men det skulle ha kostat mer än det smakar. Så Sisyfos plan nu är att gjuta upp detta själv med finbetong. För att det ska låta sig göras behöver han ta in hjälp från några familjemedlemmar under en helgdag. Ambitionen är att det ska göras så snart omständigheterna tillåter. Den ytan som ska skapas ska vara plan och horisontell vilket gör det möjligt att fastställa djupet på karet av kortenstål. Det i sin tur gör att Sisyfos kan börja ta in offerter med ambitionen att få karet på plats innan hösten.

I detta kar ska sedan en dopfunt placeras. Ni som följt med Sisyfos vet att dopfunten står på garageuppfarten i väntan på sin placering. Denna dopfunt ska sedan födas med vatten för att därefter rinna över och ner i karet för vidare cirkulation. Därför behöver Sisyfos skapa något som föder dopfunten med vatten.


På bortre kortsidan av vattenspegeln ska det därmed byggas ett ölandsstensfundament, lika högt som muren till vänster i bild och i samma stil (som allt annat så klart). Rör för vattentillförseln är ju redan på plats, ni ser det röda röret ligga längs berget, och fundamentet ska även ha två markspottar som ska lysa upp muren bakom.

Sisyfos är vidare angelägen om att skapa symmetri i det han gör. Därför ska det på höger sida om vattenspegeln, längst upp mot berget, byggas en gångplattform, ett steg upp, som speglar steget på vänster sida.


Gångplattformen ska gå från vattenspegeln till huset och kommer inte att bli speciellt användbar. Men som sagt var, Sisyfos vill ha en visuell symmetri för de som kommer upp denna väg.

Det kommer också att bli en del fixande vid entrén så lot oss även här blicka på utgångsläget.


Det som blir huvuduppgiften här är att skapa en entréplattform, ett steg upp.


Denna entréplattform kommer att fortsätta i samma plan till vänster om entrén för att där möta gångplattformen från vattenspegeln. Denna nivå blir sedan utgångspunkt för en liten trappa upp mot den bakre muren.


Denna trappa har inget annat syfte än att skapa ett bättre visuellt intryck än den hålighet som nu är där. Det blir väl bara besökande barnbarn, när nu Sisyfos får sådana, som kommer tycka det är roligt att springa i den. Sisyfos har i och för sig en tanke om att skapa en spolbrunn högst upp, för att kunna spola markrören på sikt. 

Sisyfos har redan inlett diskussioner med sin stenleverantör för att kunna lägga en beställning och få leverans tidigt på säsongen. Med alla dessa planer och förberedelser hoppas Sisyfos säkerställa en flygande start. 

När allt detta stenarbete är på plats är det sedan dags att fylla kasunerna på var sida om entrén med jord för att under senhöst plantera upp. Däremot tror sig Sisyfos inte gå i land med själva entrén, med pelare och tak, i år.


Sisyfos har en stark misstanke att detta är bygglovspliktigt, vilket i sig kräver ritningar. Sisyfos har också ritat upp en tänkt entrétillbyggnad men Sisyfos är tillräckligt självkritisk för att inse att det han ritat så alldeles för tattigt ut. Det är som Dirty Harry sa i filmen med samma namn; "A man has got to know his limitations". 

Så för få klart entrén behöver Sisyfos ta in hjälp, ett koncept som fullkomligt paralyserar Sisyfos i nuläget. Eftersom det är enklare att räkna på stenmängder och beställa så fokuserar Sisyfos på det istället.


Kommentarer

Populära inlägg