Sengångare

 Som läsare är det lätt att få intrycket att Sisyfos nu blivit en sengångare, med hänsyn till att detta inlägg utlovades dagen efter förra inlägget. Men det är som alltid massor av åtaganden, kända och okända, som förhindrat dessa rader. Nog med ursäkter nu.

Resterande pall med sten bars upp dagen efter av en märkbart tagen Sisyfos, men nu är den mjukstarten avklarad. Sisyfos har grupperat säsongsstartens huvudrollsinnehavare i tre grupper.


Till vänster står en grupp grovhyvlade krönstenar, med huggen kant, som ska kringgärda entrén. I mitten står grovhyvlade krönstenar med sågade kanter, vilka ska utgöra gångytan på entrén. Till höger står en grupp krönstenar med naturlig yta och huggen framkant, vilka ska bygga upp ett steg mot berget, ungefär där det gula skyddsröret ligger i bilden nedan.


Det som kom att ta längst tid, och var mest krävande, var att bära upp en stor mängd ölandsstenar, i grannare dimension.


Dessa stenar är nödvändiga för att kunna bygga upp stegen till rätt höjd och Sisyfos har börjat få ont om sten i lämplig tjocklek. Att bygga upp ett nytt förråd med dessa stenar genom att köpa upp stenpartier över blocket är för tidskrävande, varför Sisyfos helt sonika köpte på sig sådan från hovleverantören. Stenarna är ännu inte sorterade efter tjocklek, vilket underlättar enormt, men i och med att de står på högkant kan Sisyfos relativt enkelt lokalisera lämplig tjocklek.

Efter denna mjukstart var Sisyfos tvungen att hämta sig lite men i helgen sattes säsongens konstruktivitet igång. Sisyfos kommer att inleda med att få steget upp mot berget på plats först. För att det ska låta sig göras byggde Sisyfos en plattform över jordkasunen, nu bara fylld med vatten, för att kunna arbeta mer effektivt.


Med plattformen på plats byggde Sisyfos en låg gjutform, som kommer att tjäna som bas för det kommande steget. Slutligen borrade Sisyfos ner dubb och la tvärgående armering för att hålla samman betongen på sikt.

Nu är det bara att vänta in frostfria nätter, som gör det möjligt att dra vatten genom slangar och blanda betong igen.

Kommentarer

Populära inlägg