Rustbucket

 Det är nog ingen överraskning för de som följt Sisyfos ett tag att han sparar och återanvänder material. I en hink har Sisyfos sparat en stor mängd armeringsjärn i olika längder. Sisyfos yngste son har skämtsamt kallat denna hink för Sisyfos bucket of rust. 

Idag kom denna rustbucket väl till pass. Sisyfor tar ju nu, som bekant, tag i delprojekt som kommer härnäst. Ett av dessa är den korta trappan, ett annat är att bygga upp vattenspegelns bortre kortsida. Som alltid behöver dessa delprojekt börja med en lämplig grund. Och för att åstadkomma det behövdes en mindre gjutform gjord av en bräda och regel, båda använda ett otal gånger. Från rosthinken hämtades lämpliga dubbjärn som förbands med delar av överblivet avklippt armeringsnät.


Sedan var det bara att stryka på vidhäftare, blanda till en halv betongblandare samt fylla ut formen för att skapa det grundfundament som krävs här för att börja bygga mur.


Den betong som inte gick åt användes för att med avsågad och överbliven ölandssten fortsätta att bygga upp grunden för den kommande lilla trappan.


Kommentarer

Populära inlägg