Smått och blandat

 Idag skulle Sisyfos börja lägga gångstenar i mellanrummet mellan entré och gångplattform. Först var dock Sisyfos tvungen att åtgärda det hålrum som kvarstod ner till dräneringsröret.


Sisyfos hade sparat undan lite skiffer från det att han rev den gamla entrén och det kom väl till pass nu. Så lite bruk blandades till och skifferbitarna täckte därefter hålet.


Eftersom läggandet av gångstenar kräver mer betong än det som tidigare blandats till behövde Sisyfos skapa avsättningsutrymme för ett eventuellt överskott. Och vad lämpligare än att börja gjuta upp mot huset.

Men för att det ska låta sig göras behövde Sisyfos montera grundmursmembran på väggen.


Sisyfos skruvade ihop en formlåda kring dräneringsröret varefter det fanns ett lämpligt utrymme att avsätta betongrester. Nästa moment var att finna en sten och såga till den. Sisyfos har lärt sig att det bästa är att märka upp stenar på plats.


Så efter några vändor fram och tillbaka så hade Sisyfos sågat till en lämplig gångsten varefter han skruvade fast en liten form på den fria kortsidan.


Och efter all denna förberedelse var det så slutligen dags att lägga sten och foga. Sisyfos blandade till en halv betongblandare och närmare två tredjedelar av bruket gick åt för läggningen.

Resterande bruk använde Sisyfos i kombination med sågade ölandsstensrester för att fylla utrymmet närmast väggen. Med lite tur imorgon hittar Sisyfos en passande sten och kan färdigställa denna gångdel på två dagar istället för tre.

Kommentarer

Populära inlägg