Skrot och korn

 Dagen kom att präglas av återbruk av sådant som andra skulle kalla skrot. Målet för dagen var förstås att färdigställa trappan. Till det behövdes två mindre ölandsstensbitar på var sida av avtäckningen. Sisyfos letade ut två stycken undansparade sågrester och märkte ut det som behövdes för dagen.

Sisyfos var sedan tvungen att såga till avtäckningen i ena kanten för att få den att passa på rätt ställe varefter allt var redo för gjutning.


Därefter lade Sisyfos i en bädd av betong, placerade stenarna på plats och fogade till allt. Fogarna blir mycket kladdigare när Sisyfos gör dem, istället för fru Sisyfos som är en expert på fogande, men det räddar Sisyfos upp imorgon med högtrycken.


I och med detta är trappan helt klar och kan bockas av från listan att göra.


Sisyfos blandade till en halv betongblandare och visste därmed att det skulle bli en avsevärd mängd betong över. Just med detta i åtanke så pusslade Sisyfos i lite ölandssten i kortsidebygget. Även här kom ett undansparat gammalt kopparrör, ursprungligen från tvättstugan. Andra hade förmodligen kastat det direkt men Sisyfos såg nyttopotential i rörbiten. 

Så den betong som kvarstod användes för att bakgjuta de lagda murstenarna.


Sisyfos har nu betonggrus för två halva betongblandare kvar och kommer att använda det för att bygga vidare på kortsidan i förhoppning om att storsäcksleveransen kommer inom kort.


Kommentarer

Populära inlägg