Omfokusering

I inlägget nedan så visades den klara gången, vilket blev resultatet av förra helgens insats. Men det var inte allt som föll på plats. En koncentrerad insats på det sista vad gäller fundamentet vid pelargången gjorde att sista handen även lades vid det också i helgen som gick. Bilsviten nedan visar insatsens olika moment.

I och med detta så har jag slutfört alla de delprojekt som var målet för säsongen. Men än kan saker göra så i stället för att lägga fötterna på bordet så stretar Sisyfos vidare, men nu på bonusprojekten. Ett sådant bonusprojekt är att mura fast krönstenar på den övre högra växtterrassen. Det projektet har väntat på att jord varit på plats, eftersom krönstenarna som ska läggas på plats måste ligga på något i väntan på gjutningen.

Med jorden på plats, tack vare insatsen under bokförläggarens tysthetshelg, är detta nu möjligt. Eftersom murbruk blandades till i helgen för min frus fogande, passade jag på att göra en större murbrukssats och mura fast krönsten, enligt bilden nedan.

Små sidoprojekt i all ära men den riktigt stora omfokuseringen är nu mot att komma så långt som möjligt på den mur som påbörjades förra helgen, och murbyggande som egentligen är denna bloggs raison d'etre.

Kommentarer

Populära inlägg