Rivstart

I helgen som gick var det rivstart för herr och fru Sisyfos. Nu när tjälen gått ur marken börjar det bli dags att vårstäda i trädgården. Allt som kan komposteras ska då läggas på komposten, men den är, som ni ser i bilden nedan, mer än full. Så innan någon vårstädning kan göras så måste komposten flyttas och förnyas.

Eftersom det börjar bli ont om plats nedåt beslutade vi oss för att flytta komposten uppåt. För att det skulle vara möjligt så var vi först tvungna att bygga en spångbro över muren och det schakt som grävts ur, och den ser ni i bilden ovan. Nästa steg var att skapa en ny kompostplats, vilket enkelt gjordes medelst gamla lastpallar.

Med den trogne Slitvargen, nyutsläppt för säsongen, flyttades tålmodigt lass på lass av trädgårdsavfall i olika stadier av dekompostering.

När lördagen närmade sig kvällning så hade vi nått ner till färdigkomposterat material, sorterat ut ris och pinnar som inte malts (eftersom kompostkvarnen gick sönder förra året och ännu inte ersatts) och rivit den gamla kompostformen.
Den nya komposten var nu rejält genomgrävd och uppflyttad. Trötta men inte utpumpade drog sig Sisyfos och fru tillbaka för kvällen, mycket nöjda med säsongsstarten.

Kommentarer

Populära inlägg