En lättviktig helg

Det blev inte en helg full av aktivitet och resultat. Kasst väder på lördagen och Mors dag på söndagen medförde att projektresultaten blev få. Icke desto mindre förtjänar de att omnämnas.
Målet för helgen var att lägga den sista krönstenen på de övre terrasserna. I höger kant ser Ni den ofärdiga biten i bilden ovan. Först grävdes dock alla jordgubbsplantor upp och planterades om annorstädes.
Genom att gjuta form och mura krönsten i ett svep, där fogarna som vanligt färdigställs av min fru, lyckades vi färdigställa den sista krönstensbiten på lördagen. Vidare fyllde Sysyfos upp så mycket jord som det gick utan att riskera formsättningen. På kvällarna under den kommande veckan ska formen rivas och jord fyllas i, varvid all jordfyllnad på övre terrasserna blir klart.
På söndagen tog herr och fru Sisyfos en välförtjänt stadspicknick som en del av Mors dagsfirandet. Väl hemma passade paret Sisyfos på att gjuta stenkista där pelargången ska anläggas. Det går åt en hel del betong och sten, vilket det finns en hel del av.

Kommentarer

Populära inlägg