Slicka saltsten igen och igen

Det var tur att makarna Sisyfos var så ivriga att plantera på lördagen när vädret var så fint. För de nyplanterade växterna var förhållandena idealiska på söndagen, vilket bjöd på rejäl rotblöta. Men villa man ut och göra saker, som Sisyfos ville, så var vädret nyckfullt och vidrigt.

Dagen bjöd på regn, ett kort uppehåll, regn igen följt av uppehåll osv. Varenda gång som det blev uppehåll klädde Sisyfos på sig arbetskläderna och gick ut. Lagomt utomhus började det dugga lite lätt och precis när Sisyfos började företa sig något hällde regnet ner. Då gick Sisyfos in och bytte kläder och väntade på nästa öppning.

Till slut gav Sisyfos upp när han förstod naturens vink och stannade inomhus resten av dagen med några inomhusprojekt.

På måndagen tog makarna Sisyfos igen tidsförlusten från söndagen. Fru Sisyfos planterade samtliga häckplantor där de skulle vara på morgonen innan hon gick till jobbet. På sätt och vis är det kul att se vad två års ålderskillnade innebär hos häckplantor. I pengar skiljer det närmare 300 kronor iallafall.

Sisyfos gick hem lite tidigare från jobbet och började gjuta en stenkista där pelargången ska vara. Fyra betongblandare senare så har vi en bra start på stenkistan. Hur som helst har Sisyfos visat bokförläggaren den hänsyn ha begärt. Trots att varenda fiber i hans kropp önskat motsatsen. Allt stenarbete har kanske gjort honom till en bättre människa?



Kommentarer

Populära inlägg