Blandade småprojekt

Vid det här laget höll söndagen på att glida över mot kväll, så det var inte aktuellt att börja med något tyngre projekt. Så makarna Sisyfos grep sig an projektet att ordna det obefintliga dränaget i övre reservoaren vid vattenspegeln.

När Sisyfos gjöt detta så gjorde han det ordentligt. Vattentät betong gjorde att allt vatten blev stående, vilket skulle skapa rejäla problem med isskjutning på vintern. Så här långt har inte detta varit något problem, eftersom stenplattan som vattnet ska rinna över inte monterarts än. Men väl monterad skulle den vara förskjutas direkt första vintern.

Med fru Sisyfos som riktkarl(!) så borrades ett hål 50 centimeter ner i en stenkista av betong och sten. I nästa moment borrades ett mötande hål som borrades in 15 centimeter och som mötte första borrhålet. Därmed skapades ett L-format dränage vilket gör det möjligt att färdigställa vattenspegeln inom kort.
När så min arbetskamrat gick för att göra oss alla middag så avslutades dagen med att förflytta berg. Nåja, om inte berg så i alla fall stora stenar, som blockerat fortsatt grävande. Borrandet är segt och gör att handen domnar bort, så jag får ta detta om pö. Följ sekvensen nedan.

Kommentarer

Populära inlägg