En oväntad vinst

Fredagen bjöd på ett rejält regnväder för de två yngre syskonen Sisyfos som hade skolavslutning. Minstingen gick ut femman och mellansonen slutade nian. Skolavslutningar är speciella, dels för att man gläds åt sina barn och deras glädje/stolthet, dels för att man bjuds på en tripp "down memory lane".

Firandet tog sin tid och i takt med att dagen gick blev vädret bättre. När så barnen drog sig tillbaka till sitt föreslog fru Sisyfos att vi skulle passa på och göra något ute. Med utsikten att få arbeta tillsammans så grep vi oss an projektet att limma nästa skift med ölandssten, vilket jag hade räknat med att göra på lördagen.

Eftersom vart skift kräver så pass många olika handgrepp så föreslog fru Sisyfos att jag skulle fota alla moment och på så sätt visa dem alla. Så häng med, så här såg det ut före vår insats.
Tag bort täckplasten och riv stödformen på sidorna.Bär dit alla ölandsstenar som ska limmas och ställ dem i den ordning som de är utpassade och numrerade för. Bygg upp en bakre plattform av brädor och lecablock.Lägg ut lecablock i bakkant som stöd för fixering av limmade stenar. Spänn riktsnöre som passas in lodrätt.Limma var ölandsten nertill och i sidan, passa in i lod och linje och fixera positionen med brädor och stenar med hjälp av lecablocken i bakkant. Ändbitarna på båda sidor är de som passas ut sist för att fånga upp fogbredder etc. Mäta, såga, kanthugg, limma på plats och fixera.Klart, så här fint blev det och det tog knappt nittio minuter att göra.Tack vare fru Sisyfos, som öppnade för detta lilla projekt vann vi en dag i färdigställandet av detta projekt. Med lite tur limmar vi nästa sida på lördagen och kan gjuta i första lagret på söndagen. Nu är vi verkligen i ett produktivitets-stim.

Kommentarer

Populära inlägg