Snickarverkstad

Sisyfos har nu lagt i en högre växel i pelarprojektet. Som en del av detta så måste pilastrar alstras ur formar avsedda för pelare. Redan förra veckan redogjorde jag för lösningen, falskväggar, och att Sisyfos fixar till dem med bitar som ligger sedan tidigare.

På söndagen var det dags för två nya pelarsegmentsformar att få falskväggar. I sig en förhållandevis snabb operation men jag tänkte visa snickeriverkstaden för er. Ni ser dels min Festoolsåg, tryckluftsaggregat och spikpistol och en temporär snickarbänk, ett gammalt dörrblad lagt på bockar. I bakgrunden ses de två formar som ska få falskvägg.
soptunnan kan ni se de T-formade stöden som monteras inuti formen och varpå gjutrör sedan sätts. Det är skönt att kunna göra detta utomhus för det yr spån något fruktansvärt, speciellt när man sågar i MDF.

Efter att ha rasslat igenom detta, plockat ut, fixat och plockat in, så ägnades resten av söndagsförmiddagen åt att sätta om formen i skrotstensfundamentet. Efter lunch var det dags att gjuta i pelarformarna.

Kommentarer

Populära inlägg