Cleaning operation

Eftersom söndagens regn störde delar av makarna Sisyfos arbete och tvingade oss att vara mindre noggranna, så var det läge att städa upp igår. När skyddsplasten togs bort så var det som förväntat inte riktigt så snyggt som önskat.Det blev en lämplig uppgift på måndagskvällen för Sisyfos att plocka bort alla betongrester och högtrycksspola rent. Sisådärja, nu har vi en ren och fin avrinningskant som vi ska anlägga gräsmattan mot. Som ni ser så har den sjunkit en del jämfört med avsedd nivå.Jorden som ska fylla ut ska inledningsvis tas från andra sidan, dvs mot muren. Även här ska en stenkant anläggas längs muren. Tanken är att gräset ska gå dikt an stenkanten i samma nivå, så att man kan gå med en gräsklippare över såväl stenkant som gräs. På så sätt uppstår inga fula kanttussar av gräs utan övergången mellan gräs och sten blir snygg och i nivå med varandra.

Men det är flera steg på vägen dit. Först måste Sisyfos gräva sig ner till frostfritt djup i ett 28 cm brett schakt längs muren. Sen ska det fyllas med grus lagd i markduk varpå en armeringsförstärkt betongklack ska gjutas. På denna klack läggs slutligen ölandssten.

Alla resor börjar dock med ett första steg och gårdagens var att börja gräva. Sisyfos har våndats lite över detta men väl igång så gick det som en dans. Gårdagens grävande tillryggalade drygt 2,5 meter under den timme som stod till buds.

Kommentarer

Populära inlägg