Crazy paving

Ni läser ånyo en rapport från stengolvsläggare Sisyfos. Sex golvstenar sågades och lades igår. Som synes är vi nu två stenar från att vara klara i det som kommer bli förrådsboden i pelargången.Betongen räckte också till att lägga en kantsten mot gräsmattan och två ytterligare stenar som väntar på att läggas kan ses i bild.Sättet att lägga sten i pelargången kallas crazy paving på engelska. Sisyfos börjar nu inse varför. Man bli så sakteliga alldeles galen av alla vinklar. Grundiden är nog att stenarna ska läggas lite slarvigt, med olika breda fogar och stenstorlekar, för att den stenlagda ytan ska upplevas som lite mer naturlig och samtidigt spara in lite på arbetsåtgången för stenläggningen. För den noggranne Sisyfos har det snarare inneburit motsatsen, dvs ännu ett Sisyfosprojekt bland alla andra oändliga delprojekt.

Sisyfos må misströsta över det han gett sig in på, men han är inte den som ger sig. Det är bara att bocka ner huvudet och mala på.

Kommentarer

  1. Här kommer uppmuntrande tillrop... Det blir galet vackert när det blir klart, ja redan nu är det ursnyggt!! H.

    SvaraRadera
  2. Tack för de uppmuntrande orden, de behövs. Det har dragit ut lite väl på tiden detta delprojekt. Dels blir själva genomförandet segt, dels blir det allt svårare att hitta nya infallsvinklar på något som rör sig som en lus på tjärad stick.

    För övrigt konstaterar jag, som du, att äppelskörden är osedvanligt dåli i år. Läst någonstans att det blev problem med bin och pollinering i våras.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg