Shoppingspree

När familjen är på Gotland passar makarna Sisyfos på att kolla in loppmarknader och antikbodar efter fynd. I somras såg vi ett parti fönster som föll oss båda på läppen. Hos en antikhandlare i Roma stod det flera fönster från en herrgård i Kristianstad som uppfördes på 1890-talet. Fönstren mätte 160 x 60 cm och Sisyfos insåg direkt att denna modulform skulle passa perfekt i växthusdelen.

Sisyfos såg fönstren i ett idylliskt skimmer men fru Sisyfos, denna outsinliga källa till praktisk klokhet, konstaterade att det skulle innebära en hel del arbete att få ordning på dem. Sedan fönstren tillverkades hade ingen gjort något åt dem, vilket innebar att färg och kitt mer eller mindre blåste bort. Hur som helst så markerade vi vårt intresse och bad att få återkomma.

Sedan dess har vi och antikhandlaren förhandlat. Vårt intresse, och vilja att bjuda högt, har svalnat vart efter Sisyfos insett sin frus klokskap, och antikhandlarens intresse att sälja har ökat ju närmare säsongens slut vi kom. I förra vecka nådde vi gemensamt ett pris som passade oss båda, varför Sisyfos i all hast fick boka en båtresa tur och retur Gotland.

Så i lördags satt Sisyfos på Gotlandsfärjan mest hela dagen. Med pengar i plånboken på vägen dit och med fönster i bilen på vägen hem. Så nu har vi inhandlat tretton 120-åriga fönster som behöver karmar och renovering. I och med detta så vet nu också Sisyfos vad han lämnar till sitt alter ego, Snick-Arn, i vinter.Men det kommer att bli fint. Ni skulle se den inre bild Sisyfos har eller så kan ni fortsätta följa bloggen även nästa år. Fru Sisyfos har givit Sisyfos en absolut färdigställandetidpunkt nästa år, då det måste vara klart, annars måste fönstren säljas. "Det går ju för *pip* inte att spara på allt".

Kommentarer

Populära inlägg