Ketchupeffekten

Det är kusligt hur snabbt våren slår till. Sisyfos har väntat och väntat på att vädret ska tillåta arbete och när tillfället till slut inträffar så blir det bråttom med allt. Så i helgen, när det slutligen var möjligt att göra saker, så hade listan på projekt nästan blivit armslång och en mängd småprojekt pockade på.

Fru Sisyfos har förodlat lite växter så Sisyfos fick snabbt skapa ett litet "växthus" med några gamla fönster som vi hade stående. Med glasrutorna på plats var fru Sisyfos snabb att plantera de förgrodda plantorna.

Sen var det dags att bygga formväggar i hörnet på muren, som kommer att bli årets huvudnummer. Med formväggen på plats högtrycksspolades ytan av så att själva murbygget kan påbörjas.

Därefter var det dags att börja bygga arbetsplattform och accessväg till innermuren. Vis av erfarenhet så lägger Sisyfos gärna en extrainsats på just access för att minimera arbetet med att transportera betong och sten hit. Detta kommer att spara mycket möda och en hel del tid på sikt. Accessvägen blev dock inte helt klar utan kräver mer arbete inom kort.

Med några lastpallar höjdes också arbetsplattformen i den vänstra jordkasunen. Ju mindre lyft som behöver göras över formväggar dess bättre, och lastpallar har Sisyfos gott om.

Sen pumpades det lite däck på vagnar och skottkärror, men helgens huvudnummer blev att plantera förra helgens inköp.

Kommentarer

Populära inlägg