I dagarna tre

Det har varit tyst några dagar vilket kommer sig av lite routerproblem. Men nu är allt löst så det är dags för en lägesrapport. I förrgår tog Sisyfos tjuren vid hornen och sorterade upp alla kvarvarande stenar på atbetsplatån. Som ni kanske minns var ju detta stenar som Sisyfos fick av sin granne förra året och dessa stenar har utgjort byggmaterialet för årets murbyggande. Sisyfos har ju ojat sig lite över att stenarna inte sorterats, pga platsbrist, men nu hade nog yta frigjorts för att detta skulle kunna göras.

Respektive stapel, från höger till vänster, utgörs av ölandsstenar av en viss tjocklek. Tre centimeters stenar längst till höger, fyra centimeters i en hög till vänster därom, fem i ännu en hög till vänster om dessa osv upp till fjorton centimeters. På så sätt har Sisyfos en bättre överblick över stentillgången, kan enklare hitta viss tjocklen och förhoppningsvis går bygget lite snabbare.

Så igår pusslades det upp ett hörn med två skift snabbt, varefter Sisyfos var tvungen att införskaffa mer cement och armeringsnät. Efter att ha fått armeringen på plats och spolat rent så gjöt makarna Sisyfos i hörnet idag.

Kommentarer

Populära inlägg