Tillbaka i sadeln

Då var vi tillbaka efter semestervistelsen på Gotland. Återkomsten var också ett startskott för en intensifierad fokusering på murbyggande. Det blev väl mycket pelare strax innan vi åkte och det ska bli kul att bygga med sten igen.

I dagarna två har det pusslats två skift sten över hela muren och idag gjöts det i. Om Sisyfos kalkyler stämmer så bygger två skift drygt 15 centimeter och efterdagen så är det drygt 45 centimeter kvar att göra i denna sekvens. Med en arbetscykel på tre dagar, två för att pussla och en för att gjuta så bör således Sisyfos bli klar inom en och en halv vecka. Så där har ni fokuseringen just nu.



Bieffekten av allt murbyggande är att det blir allt svårare att arbeta effektivt, i takt med att avståndet mellan mur och ramp ökar. Sisyfos har lekt med tanken att bygga om rampen men har gjort bedömningen att det inte är mödan värt. Istället tillgriper Sisyfos temporära extraramper och kommer på så sätt upp sig lite. I all enkelhet är det staplade lecablock med några plank tvärs över.

Enkelt, snabbt och funktionellt. Det är ju muren som det ska fokuseras på.

Kommentarer

Populära inlägg