En super duper dag

Dagen då prinsessan Madeleine och Chris gifte sig var en riktig kanondag. Sisyfos ägnade någon enstaka tanke till parets som skulle gifta sig men hade helt andra saker för sig.

Vintern har farit hårt fram i rabatterna. Uppe i Oudolfplanteringen hade vintern tagit kål på alla Monarda och Bistorta och rivit stora hål i vegetationen.

Så makarna Sisyfos var upp med tuppen och tog med sig äldste sonen till Zetas. Zetas är ett växtparadis och det är lätt att bli distraherad, men Sisyfos hade upprättat en växtlista. Temat för växtlistan var att satsa på vinnarna, dvs de växter som klarat vintern, och förstå vinken som naturen givit. makarna Sisyfos skulle komplettera med åtta stycken Sedum ´Jose Aubergin´, sex stycken Sanguisorba officinalis, fyra stycken Molinia caerulea ´Moorhexe´och tre stycken Molinia arundinacea ´Transparent´. Men det gick inte att spontanshoppa lite till; tre stycken Dryopteris wallichiana och en uppstammad Corylus `Red Majestic`.

Efter en trevlig fika på plats i solen, åkte vi hem och fru Sisyfos gav sig snabbt i kast med att plantera alla plantor.
Under tiden passade Sisyfos på att skrotstensmura murfundament.
Lagom till kvällen hann vi också med att limma dit de två pelarbaserna.
Så precis som prinsessparet fick vi en riktigt super duper dag, även om vi gjorde något helt annat än dem.



Kommentarer

Populära inlägg