Små små stunder

Figuren bakom Sisyfos fick ett nytt jobb tidigt i våras. Detta nya projekt har krävt mycket tid, både vardagar och helgdagar. Detta har inneburit att Sisyfos har fört en tynande tillvaro där de små, små stunderna har varit ögonblick av verksamhet och själsro. Tyvärr kommer nog tillvaron att vara mer kringskuren för Sisyfos, då hans alter ego måste lägga manken till för att lyckas.

Tillsamman med fru Sisyfos har vi dock sniglat oss framåt och fokus har legat på att färdigställa pelargångens fronton. Två basfundament på var sida har gjutits och två pelare har gjutits och staplats upp för montering. Idag på nationaldagen var det dags att montera bottenplattorna. Först var det dock fråga om att markera upp platsen för respektive bottenplatta, tejpa upp dess ytterkant och slutligen lägga dit de distanser som ska utgöra murbruksbädden varpå plattorna ska stå.
Sen var det en smal sak att blanda till det murbruk, som baserades på en säck nyinköpt sandlådesand, lägga den i ramen, dra av nivån och därefter lägga bottenplattorna på plats.
Slutligen hann Sisyfos med att sätta om skrotstensformen och med lite tur kan vi börja arbeta på dess fundament på riktigt inom kort.
Sisyfos kommer att få stå tillbaka för hans alter ego, för att på så sätt trygga Sisyfos fortsatta projekt. Men vi kommer stjäla de små, små stunder som bjuds och ständigt se fram mot nästa öppning i kalendern.


Kommentarer

Populära inlägg