Hej hopp du sköna..........

Idag var vädret hopplöst. Sol, regn, upphåll, regn, sol, regn, osv, osv, osv. Lagom när man börjat med något var det bara att avbryta och ta skydd. Så arbetsuppgifterna fick anpassas efter väderleken. Första uppgiften blev att städa upp arbetsområdet och lägga upp all sten som kommit fram på högen. Snart ska vi börja kärra betong och då går det inte att ha massa bråte liggande. Så här såg det ut före och i en av de sällsynta solglimtarna.
Därefter blev det fråga om att gräva bort det sista pinnmon så att det skapas en djup vattensump. Därefter högtrycksspolades området rent och vattensumpen tömdes vart efter med hjälp av en sughävert. 
Därefter spändes riktsnöret upp för att måtta ut vart skrotstensmuren mot poolen ska gå. För att få koll på vart hörnen ska hamn tog Sisyfos hjälp av en regel som ligger parallell med muren. Med hjälp av långpasset kunde sedan hörnet bestämmas i korningen mellan riktsnöre och hjälpregel.
 I ytter- och innerhörn dubbade Sisyfos ner två gamla borr och lade sedan ut reglar för att få koll på hur regelramarna ska börja byggas.
Imorgon ska det vara bättre väder och Sisyfos hoppas då ha fått upp en hel del form så att det kan gjutas nästa långhelg.

Kommentarer

Populära inlägg