Hotter than hell

Riktigt så illa som Kiss gamla dänga är det ju inte men det är riktigt högsommarväder. Det är varmt, rejält varmt, det är så pass varmt att man får hushålla på krafterna och dricka ordentligt. Makarna Sisyfos passar även på att gå ner och bada, när det är som varmast på dagen.

Det har dock blivit lite gjort sedan sist. Makarna Sisyfos har nu fått upp ett visuellt stopp i pelargången som förstärker rumsupplevelsen och blockera grannens mindre vackra plank.
Det som ska bli stenkista har nu spolats rent och gjutning står för dörren. Även de större stenar som var kvar i schaktet har spolats rent. Vid dessa temperaturer brinner betong snabbt och det enda som man då hinner med är skrotstensmurande.
Jordkasunen börjar nu fyllas upp och makarna Sisyfos har sållat ur närmare två kubikmeter sten ur jorden.
 Förhoppningen är nu att skrotstensmurandet ska förbruka en väsentlig del av den hög av större stenar som makarna Sisyfos grävt fram. Innan vi sätter igång och gjuter imorgon så måste vi dock spola av och bygga upp ett litet lager av ren sten att skrotstensmura med. Spolandet och lagerhållningen av dessa stenar görs med fördel nere i schaktet.
Känns mycket trevligt att äntligen börja bygga upp efter allt grävande och bortplockande.

Kommentarer

Populära inlägg