Göra rent hus

Med cementblandaren temporärt ur funktion föresatte sig makarna Sisyfos att få ordning på arbetsytorna. i en äldre bild kan ni se att det finns en massa bråte, vagnar, pirror och skottkärror stående bakom stenhögen. Det röjde vi undan och satt ner i pooldelen så att det kom ur vägen.
När den stora stenhögen försvann så blev det även kvar två mindre högar med småsten. De röjde vi också undan och det visades sig fylla två kubikmeter i Big Bags.
Slutligen hade komposten vuxit sig enorm och befann sig för nära schaktet. Så genom att flytta om komposten en aning, gräva om det nya i komposten så har den flyttats och samtidigt blottlagt massa fin kompost som ska ut i den nyligen fyllda jordkasunen.
Vi passade även på att ta fram lite ölandsstenar, vilka ses upprättstående i mitten på bilden, som ska användas som kantbårder i den lilla trappan som ska kröna stenkistan.

Ny motor till cementblandaren är beställd och kommer inom tre arbetsdagar. I och med detta inlägg är semestern slut och makarna Sisyfos kan nu bara ta sig framåt på helgerna. Vilken kanonsommar det varit, inget vidare gjutväder, men fantastiskt skön sol och värme.

Kommentarer

Populära inlägg