Be careful of what you wish for

I sagor finns det alltid en oväntad tvist på önskningar som går i uppfyllelse. De som till exempel önskat sig evigt liv, får det men åldras i normal takt vilket får till följd att de ser förskräckliga ut efter ett tag. Så blev det för Sisyfos idag, då han önskade sig att blidvädret skulle hålla i sig. Det gjorde det, det blev till och med varmare idag, men det ackompanjerades av gråväder och regndis hela dagen. Det var som om Sisyfos var omgärdad av osynliga feer som sköt på honom med osynliga blomsprutor inställda då finfördelat dis.

Men ska den som ger sig. Envetet trampade Sisyfos igenom alla de moment som behövde göras; såga sten, kanthugga sten, högtrycksspola, riva glidformsjigg, montera ny glidformsjigg, bygga formnivå för betongrester i högra trappdelen, åka och köpa cement, blanda betong, lägga i betong i glidform, lägga krönsten, knacka krönsten i linje och våg.

Tre handskbyten senare var Sisyfos blöt men nöjd. Till följd av vädret får ni se färdig produkt men inga delmoment. På vänstra delen av trappan är nu all krönsten på plats och endast fru Sisyfos fogmagi kvarstår.
Sisyfos har också sniglat sig fram på högra långsidan genom att lägga fyra krönstenar, två längst bort och två närmast de som lades igår. Innan mörkrets inbrott sågades och kanthöggs fyra nya krönstenar inför morgondagens arbetspass. 
För att kunna ta vara på betongen som blir över så har nu Sisyfos också gjort en formsida, se bilden nedan, som gör att han nu gjuter upp skrotstensfundamentet i nivå med krönstenarna på båda sidor. Som synes blir det gjutet i etapper och för att binda ihop de olika bitarna läggar Sisyfos i gamla armeringsnätsrester. Mot jordkasunen blir det sedan en två skift hög stenmur när allt är klart. 
Mycket av Sisyfos-arbetet handlar om att ha flera delprojekt på gång samtidigt som kompletterar varandra. Sisyfos vill ivra iväg med enskilda projekt jämt men måste var gång sansa sig och tänka igenom hur eventuella överskott kan hanteras effektivast.

Han vill ju inte själv falla offer för att infria en önskning och stå där med en hoper oönskade konsekvenser.

Kommentarer

Populära inlägg