Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder

Man ska väl inte gnälla. Tunga moln och regndis innebär ju att risken för frost är obefintlig. Men vädret är för bedrövligt, händerna är blöta hela tiden.Vädret stoppade dock inte Sisyfos som nu ångar på ordentligt. Idag skulle krönsten komma på plats.

Första momentet var att spänna upp linjen och nivån som stenarna skulle läggas efter. Linjen fastställdes med det övre röda snöret medan nivån fastställdes av det undre röda snöret, som täcker en kortare längd. När nivån ska bestämmas ska man inte spänna för långt snöre, som riskerar att buka neråt. Bättre då att jobba i kortare, drygt 2,5 - 3 meter långa sekvenser. Vidare har Sisyfos spänt höjdsnöret 0,5 centimeter högre än tänkt nivå, för att undvika att stenarna successivt lyfter nivån vid kontakt.
Innan lunch hann Sisyfos göra två stycken längdsekvenser som vardera krävde murbruk gjort på en 20 kilos fogsandssäck. Totalt hade Sisyfos köpt tre sådana säckar så med en kvar så var det lika bra att ge sig på en sista längdsekvens. 
Sisyfos fick i all hast efter lunch leta fram stenar, kanthugga dem, högtrycksspola dem, högtrycksspola muren och föra på betongprimer. 
Därefter var det en smal sak att lägga de sista stenarna med den sista säcken murbruk. Sträckningen ser ju riktigt bra ut. Nu måste Sisyfos lägga krönsten på kortsidan, högst upp i bilden nedan, för att på så sätt få till en mjuk anslutning till den lagda långsidan. 
Innan mörkret lade sig fixade Sisyfos till denna kortsida, högtryckspolade och strök på betongprimer. Stenarna som ska läggas där har kanthuggits och spolats rent. Vidare har accessvägen rensats från bråte, så Sisyfos ska bara skaffa mer fogsandssäckar och siktar mot att ha gjort klart såväl vänstra långsidan och bortre kortsidan imorgon. Fogandet lämnas med varm hand till fru Sisyfos.

Sen blir det dags att göra höger långsida, men en sak i taget räcker bra för tillfället.

Kommentarer

Populära inlägg