Tick in the box

För att kunna lägga kortsidans krönsten behövdes ett spännsnöre för att få rätt riktning och höjd. Problemet var att få ett fixpunkt i ett hörn där sten ska läggas. Med hjälp av en temporär jigg löstes dock problemet.
Som av en ren slump visadea det sig att  kortsidans tre krönstenar hade precis rätt längd frö den yta som de skulle täcka. Sisyfos hade räknat med att behöva såga men för en gång skull så krävdes inte det. Strax innan kl 12 var kortsidans krönstenar på plats efter att ha använt en fogsandssäck till murbruk. 
Innan Sisyfos bröt för lunch, även om fotot är taget efter förde Sisyfos på betongprimer på den yta som kvarstod. 
Efter lunch passades stenar till, vilket innebar rätt mycket tjocklekshuggning, och den sista biten sågades till. Med ännu en fogsandssäck till murbruk lades allt på plats efter att ha spolats rent. Nu är en långsida och en kortsida lagd och väntar på fogning. 
Sisyfos grep sig då an den andra långsidan, som ska ha krönsten som är 25 centimeter bred. Tyvärr duger inte de stenar som kom från stenhuggeriet så Sisyfos får leta ut och såga till sten av det han har sedan tidigare. Första ytan som ska läggas har primats och sten är tillsågad och redo för läggning imorgon.
Väl i sågartagen passade han också på att såga till två inre krönstenar till trappans högra sida. Här ligger de på träklotsar för att hamna i rätt nivå men ska läggas i bruk imorgon. 
Tack och lov var det uppehåll idag om än mulet, blåsigt och kallt. Om Sisyfos nu bara kan få några dagars blidväder till så ska årets projekt kunna slutföras.

Kommentarer

Populära inlägg