Sickendus

Inatt kom frosten, vilket får ses som ett häpnadsväckande sammanträffande då Sisyfos blev klar med årets konstruktion igår. Fru Sisyfos, detta fyrbåk av klarsynthet, varnade sin make igår kväll att det skulle bli frost. Sisyfos första impuls var att slå hennes argument ifrån sig och förklara att det var lugnt. Men efter en stunds eftertanke slog det Sisyfos att det normalt kostar att gå emot fruns kloka råd.

Så i nattmörkret gick han ut och lade markduk över det som murats för att skydda mot ytfrost. Och i morse var det mycket riktigt frost på bil- och hustak. Som tur var täckte Sisyfos det han gjort tack vara sin kloka fru.

Idag blev det inte många knop på arbetsfärjan. Sisyfos gick omkring och städade av allt bråte som samlats och börjar nu rusta inför vintern. Innan det blir för kallt ska han dock börja gräva upp jord, från poolens innandöme till jordkasunen.

Det kan dock vara kul att dra upp skalan och se hur årets arbetsområde såg ut i maj
och jämföra med hur det såg ut idag, fem månader senare.
Intrycket blir nog än mer effektfullt när jordkasunen fyllts upp med sållad jord, då det blir en viss felaktig synupplevelse när inte jorden är ifylld.

Kommentarer

Populära inlägg