Uppsamlingsheat

Idag handlade det om att samla upp de kvarvarande lösa projekttrådarna och få färdig produkt till stånd. Högra långsidan saknade en krönsten och efter att ha rivit glidformarna som användes igår och tillverkat en sista variant, som hålls samman med tvingar, var vi redo att gjuta i den.
Trappans vänstra fundament ska få ett stenlager nederst på kortsidorna och mot jordkasunen. Första momentet var att skapa riktlinjer i fyra ledder. Till det gjordes två temporära jiggar, en av trä till vänster i bild och en av lecablock till höger i bild. Därefter grovpassades sten på plats, höggs till och förbereddes för att i förekommande fall sågas till. 
Med snören uppsända i fyra ledder gjordes sista passningarna och stenarna sågades till för att passa. Allt plockades sedan bort och högtrycksspolades vilket även fundamentet gjordes för att slutligen betongprimas. 
Stenlagret murades sedan med finbruk mot fundamentet för att plocka upp de sista nivådifferenserna och förhindra småkryp att husera mellan sten och fundament. Därefter blandades finbetong till på två hinkar betonggrus (Sisyfos uppskattade åtgången). Krönstenen lades på plats och stenarna nedan bakgjöts. Sisyfos var orolig att bruket inte skulle räcka men det räckte och blev en slev över, som slängdes. 
Det börjar nu närma sig säsongsfinalen. Jordkasunen är nu kantad med krönsten, där endast fyra fogar återstår att fylla för fru Sisyfos. Trappans vänstra fundament saknar nu bara krönsten, vilken ska läggas över de kommande dagarna. Därefter ska dessa krönstenars fogar också fyllas.  
Sisyfos har en säck cement kvar och tror att den med lite flyt kommer räcka för de kvarvarande byggmomenten.

Kommentarer

Populära inlägg