Dagsform

Idag sållade Sisyfos 12 skottkärror vilket för totalen till 71 stycken. Det kan synas märkligt att mängden sållade skottkärror varierar så och Sisyfos själv hade nog förväntat sig göra fler idag. Men han har stött på ett område av ogrävd mark som är lerig och blöt.

lera är utomordentligt näringsrik och fuktighetsbevarande men ett rent elände att sålla. Man får praktiskt taget pressa leran genom nätet och det tar längre tid än annars. Men det är bara att härda ut. Snart är vi i mål och har kärrat upp 80 stycken skottkärror. I bilden nedan kan ses att vi nu är inne på att fylla sista biten.
I och med att Sisyfos nu passerat krönet på den lilla åsen så syns det inte så bra var Sisyfos grävning befinner sig. Bilden nedan förtydligar detta där man också kan se den ogrävda marken, som ett mörkare fält, under de större stenarna. 
Efter att grävning och sållning avslutats ska gruset och dräneringsröret i markduken tas bort, varpå platonmattan ska avlägsnas. Därefter blir det dags att bila bort betongmuren.

Det är många tunga projekt som nu görs, vilket kommer att underlätta nästa säsongs uppstart. Med jorden på plats i jordkasunen får vintern och frosten möjlighet att komprimera den, vilket innebär att vi får fylla på en aning i början på nästa säsong.

Kommentarer

Populära inlägg