Ändrade planer

Istället för att visa sitt soliga anlete så bjöd söndagen på omväxlande regn och kyla. Så makarna Sisyfos valde att belöna sig själva med ett besök på Zetas. Sällskapet med fru Sisyfos och en upplyftande fika på plats motverkade kylan.

Tyvärr gick det inte att motstå alla nya växter som kommit in för säsongen. Vi var tvungna att pröva på lite av årets primörer, så med oss hem följde tre stycken Sesleria autumnalis, en Miscanthus sinensis Malepartus, en Salvia nemorosa Caradonna, en Matteuccia struthioperis samt två stycken Ligularia dentata Desdemona.
Väl hemma så blev det uppehåll och makarna Sisyfos bestämde sig att utnyttja sista chansen att göra om den skuggrabatt som vi diskuterade i höstas. Med marken våt efter regn underlättas grävandet och väntar vi en vecka till har dessa hostor vuxit sig för stora för att transplanteras. Så det blev en fråga om nu eller aldrig.
En hosta som rotat sig sitter ordentligt så det blev nästan en fribrottningsmatch med jordklumparna för att få upp dem. Med hostorna försvann en avsevärd volym  jord så Sisyfos fick fylla på med ny kompost för att än mer skapa woodland-förutsättningar. 
Hostorna bars upp i den oplanterade jordkasunen vid den kommande poolen. Där delades var planta i fyra delar och fru Sisyfos fick den otacksamma uppgiften att plantera 29 stycken hostor i regn. 
Vi kan ju nästan börja sälja plantor för även om vi för tillfället låter dem växa till sig här, så ska de i slutändan ersättas med gräs, där Sisyfos nu tänkt sig experimentera med Sesleria autumnalis och M sinensis Malepartus. Till Kristi flygare ska vi dock plantera upp den rena duken vi fått med plantor som vi nu har lite överallt.


Kommentarer

Populära inlägg