Fyra delprojekt och en bedrövelse

I går kväll var Sisyfos tvungen att jobba över lite. Det hindrade dock inte fru Sisyfos som passade på att utnyttja kvällen till den andra strykningen av asfalt. Så i morse fick makarna Sisyfos en flygande start och kunde dra på det tredje och sista lagret. Om det blir uppehåll imorgon ska vi börja fylla tillbaka all jord så att rabatten blir planteringsfärdig.
Därefter grep sig den dynamiska duon åt att flytta alla reglar som låg uppe på pelarna i pelargången. För att få plats med allt så måste vi nu bygga på höjden i det som ska bli poolen. Så vi skruvade snabbt ihop tvår regelstöd och kunde därefter börja stapla upp alla regler två meter över marknivån. 
 Fru Sisyfos grep sig därpå an att göra rent på övre sol-terrassen där några av reglarna legat så att den nu är färdig för sommarens nyttjande.
Resten av reglarna hade placerats framför det som ska bli vattenspegel mellan de övre terrasserna. Med reglarna flyttade så gjorde fru Sisyfos rent även här. Detta blir nog ett av de mindre färdigställande projekten som Sisyfos ska göra i år.
Under det att fru Sisyfos gjorde flera lyckade insatser grep sig Sisyfos an att klippa gräsmattan. Tyvärr har vädret inte tillåtit gräsklippning förrän nu och har därmed blivit lite för lång. Vad värre är att att det har uppstått flera myrsamhällen som byggt små jordhögar och paradoxalt nog gjort gräsmattan mer ojämn än innan vertikalskärandet. 

Sisyfos var därmed tvungen att klippa gräsmattan två gånger. En gång för att få ner gräset och blottlägga myrhögarna. När grässvålen torkat så krattades högarna ut och gräsmattan klipptes en andra gång. Sisyfos blev minst sagt bedrövad av detta och årets arbete med gräsmattan har alls inte utvecklats som önskat.
Dagens resultat blev därför fyra framgångsrika delprojekt för fru Sisyfos och en enormt besvikelse för Sisyfos.

Kommentarer

Populära inlägg