Kedjeeffekter

I förra inlägget skrev Sisyfos att den rabatt vi nu frigjort skulle planteras med växter vi har utplacerade lite överallt. Föga anade Sisyfos vilket arbeta det skulle visa sig vara att flytta plantor från ena rabatten till den andra och från tredje till tomrummet i den andra osv osv.

Makarna Sisyfos slet en hel dag med att plantera upp rabatten nedan och alla de andra rabatterna som därmed fick se sina växter flyttade.
Vi förtätade mittsektionen med fyra Silverax, Cimifuga Racemosa, där tre stycken hämtades från rabatten längst bort i bilden ovan, eftersom de knappt märktes bland Astilben, som ni kan se nedan. Det fjärde Silveraxet hade köpts på rea förra hösten och temporärt övervintrats i den stora rabatten vid poolen. 
Från den stora rabatten vid poolen hämtade två Strutbräcken, Matteucia Struthopteris, som också köps på höstrea och övervintrats. Vi placerade också ut de Ligularior som vi köpte förra helgen, vilket kan ses närmast i bilden högst upp samt längst bort (eftersom rabatten är symmetrisk.

I framkant mot gången har vi placerat de stjärnflockor, Astrantias, som överlevt i övre rabatten. Sisyfos har till slut insett att denna växt är en växt som trivs i woodland och inte alls i full sol i en torr rabatt. Här ska de nog ta sig bra.

Men i och med att vi flyttade alla stjärnflockor var vi tvungna att ersätta dem med det pampasgräs som testats i en planteringslåda på köksterrassen. Även dessa gräs ska nu ha hamnat mer lämpligt i rabatten nedan vilket vi får följa upp.  
Det blev oväntat mycket jobb för makarna Sisyfos, så båda var tagna av alla kedjeeffekter som den relativt enkla uppgiften medförde.

Kommentarer

Populära inlägg