Ketchup

Förra helgen blev Sisyfos klar med timmerbjälklaget i pelargången. Innan Sisyfos griper sig an nästa större konstruktionsmoment måste han få lite underhållsarbete gjort. Idag blev det dags att klippa idegranshäck, något som Sisyfos lyckats undvika de två sista åren.

Grannen håller på att byta tak och Sisyfos fick ta lite läkt som skulle slängas. Det kom väl till pass för att bygga en jigg för häckklippning, gjord av lite gjutplyfarester och läkt.
Med jiggens hjälp får man rätt höjd, rätt lutning på häcksidorna (behövs för annars blir häcken gles nederst) och en rak linje. Som synes breddes presenning ut under för att enklare samla upp allt häckklipp på båda sidor. 
Makarna Sisyfos tog en sida var och började klippa till den vildvuxna idegranshäcken. Klippandet kan förefalla drastiskt och ibland befarar man att man förorsakat irreparabla skador. Men den här behandlingen kommer att se till att häcken blir tät och fin. 
Det tog sin lilla stund men till slut hade makarna Sisyfos klippt till hela denna idegranshäck. Imorgon ska det strös på blodmjöl och kompost vid rötterna, med förhoppningen att häcken nu exploderar av nya skott.

Kommentarer

Populära inlägg