Lösa trådar

Förra året avslutade med ett Herkulesarbete och Sisyfos hade förhoppningen om att inleda året med att borra och spräcka berg. Sisyfos lönearbete innebär dock i dagsläget att han inte kan ta den ledighet som krävs för detta. Sisyfos har istället beslutat sig att fokusera på att knyta ihop alla de lösa trådar som kvarstår i diverse småprojekt.

Ett sådant projekt har varit att få upp timmerbjälklaget åt vilket Sisyfos ägnat årets inledning till. Sisyfos projekterar nu som bäst för nästa moment, dvs att få upp ett tak på pelargången. Ett annat småprojekt är att få färdigt vänstra planteringslådan vid det som blir poolen. Efter ett visst funderande har Sisyfos beslutat sig att föra på kallasfalt för att skydda fogen mellan mur och krönsten. Så dagens första moment blev att gräva bort all jord som rasat ner mot murarna under vintern.
Därefter högtrycksspolades muren. 
 I veckan hade Sisyfos passat på att fixa kallasfalt på K-rauta, vilket kostade 200 kr för en femliters hink.
 Dagens sista moment blev att stryka på en första grundning av kallasfalten. Eftersom torktiden är fyra timmar får en andra och förhoppningsvis en tredje strykning vänta till i morgon.
För några helger sedan vertikalskar Sisyfos gräsmattan, stödsådde och toppdressade. Sedan dess har vädret varit perfekt för att gräset ska trivas. Det har varit förhållandevis kyligt och regn nästan var dag. Det har inneburit att gräset tagit sig riktigt bra.
Sisyfos har velat vänta så länge som möjligt för att gräsfröna ska gro men det ser nästan ut som om det är läge att börja klippa med gräsklipparen på högt läge. Vi får se om vädret tillåter det imorgon.

Kommentarer

Populära inlägg