Sprickfärdig

Sisyfos har ännu inte hämtat sig från den kraftmätning som dagen B utgjorde. Det var således bara att anpassa aktivitet efter fysisk förmåga, så igår sopades makarna Sisyfos ihop all borrkax på hällen och gjorde så rent som möjligt.

Åtta stycken hål blåstes därefter rent med tryckluft varefter fem kg Tryggamit blandades med en och en halv liter vatten. Denna blandning hälldes sedan i dessa hål och i morse hade det börjat spricka lite i berget kring de lägsta sex hålen.
Sisyfos har sedan vattnat på för att förstärka den fortsatta spräckningen och under dagen har sprickorna blivit fler och bredare.

Idag hade det förberetts hål med en sammanlagd borrhålslängd på tolv meter och makarna Sisyfos fyllde dessa med totalt 20 kg Tryggamit, dvs 1,7 kg per borrhålsmeter. Tanken är nu att fylla en uppsättning hål med Tryggamit, så att berget skivas, per dygn för att på så sätt låta tiden arbeta för Sisyfos när han åker till Gotland på lördag.

Nu vill det verkligen till att Tryggamiten levererar, så att Sisyfos inte tvingas göra om hela denna eländesövning igen.

Kommentarer

Populära inlägg