En över- och tillbakablick

Det är inte många läsare som lämnar kommentarer så när det händer vill Sisyfos ta intryck av den återkoppling som ni få läsare kommer med. Förre helgen skrev Louise att hon ville ha lite mer överblick, vilket hon har helt rätt i. Sisyfos tenderar att bita sig fast i de små detaljerna och långsamt nöta sig genom det samtidigt som alla utom de mest tålmodiga läsare tröttnar.

Så då kan det vara lämpligt att börja med att konstatera att Sisyfos har jobbat med baksidan av tomten sedan start. I september 2010 hade de övre terrasserna färdigställts, träden hade satts och häckplantorna hade kommit på plats mot grannen. Sisyfos gick då upp på taket av sitt hus och tog två bilder som panorerade in hela baksidan.
 
Lastpallarna hade använts för att bygga en ramp så att jord kunde köras upp och området som ska bli poolen, till vänster, är fullt med bråte. Det som ska bli pelargången, till höger, är inte mer än en stenkista och gräsmattan ser ut som en katastrof efter att ha varit en arbetsplats och fotbollsplan under några år.

Idag tog Sisyfos motsvarande bildsvit för att visa vad som hänt.
Det mesta har vuxit till sig och efter ett omfattande renoveringsarbete med gräsmattan har den närmat sig det mål som Sisyfos har satt. Pelargången till höger har kommit på plats och är taktäckt. Till vänster har ena växtkasunen kommit på plats och poolområdet har grävts ur och stenspräckning pågår för fullt.

Tack vare Louise får nu även Sisyfos se att här sker något. Stundtals, tex just nu nerböjd över bergsprickor, känns det som om inget händer.

Kommentarer

Populära inlägg