Sten av Guds nåde

En trädgård behöver ett eller flera ornament. Makarna Sisyfos har länge diskuterat vad som skulle kunna vara lämpliga ornament och allt som vi gillat har befunnit sig långt utanför budgetramen. Det har i och för sig inte varit någon panik, eftersom projektet tar sådan tid men det gäller att planera och anpassa planerna efter vad som vi beslutar oss för.

Sisyfos brukar titta på vad som finns på Blocket, mest för att ha koll på ölandsstensutbudet. På semestern fick han dock syn på en dopfunt från en avkristnad kyrka och som nu skänktes bort.  Dopfunten var en modern sak, bestående av fyra delar i öländsk kalksten! Bara en sån sak, med tanke på all den sten som Sisyfos byggt murar med.

Annonsen hade satts in tidigt på dagen och Sisyfos såg annonsen sent på eftermiddagen. Eftersom dopfunten därför med all sannolikhet redan funnit en ny ägare så skickade Sisyfos in ett artigt mailsvar, om att han gärna mottog dopfunten om den ännu inte funnit sin nya plats. I sinnet avskrev dock Sisyfos dopfunten eftersom han inte upptäckt den tidigare.

Döm om Sisyfos förvåning när han blev uppringd av dopfuntens innehavare och fick ett svara på innehavarens omfattande frågebatteri. Frågorna syftade till att säkerställa min kunskap om vilken rejäl kloss detta handlade om och vad den skulle användas till. Innehavaren var noga med att den skulle hanteras vördnadsfullt, även om den nu var avkristnad. Tydligen svarade Sisyfos rätt för han fann sig därefter vara en innehavare av sten vägande närmare 1,5 ton som nu behövde flyttas från kyrkan i Solna hem till Sisyfos.

Sisyfos förhörde sig med flera flyttfirmor varav en välrenommerad kunde göra det senare i månaden med en minimikostnad motsvarande 4 timmars arbetstid. Fyra timmar för att frakta något från Solna till Täby var löjligt långsamt och avfärdades. Till slut fick Sisyfos fatt i en flyttfirma i Arninge som kunde göra det dagen efter, med en man och på mindre än en timme. Den firman ska Sisyfos använda sig mer av framgent.

Så nu står dopfunten på garageuppfarten och väntar på nästa moment, dvs att lyftas upp på tomten.
Det är en riktig skönhet och den kom inte att kosta mer än en timmes arbetstid hos flyttfirman. Frågan är nu var den ska placeras. Äldste sonen föreslog mitt på gräsmattan men makarna Sisyfos lutar mot det som ska bli entréplan framför huvudingången. Problemet är att det ser mer ut som ett dagbrott i dagsläget.

Den dagen den sorgen. Viktigast är att makarna Sisyfos nu fått ett trädgårdsfundament av Guds nåde.

Kommentarer

Populära inlägg