Stenbrott

Framåtskridandet är nu nere glaciär nivå. Makarna Sisyfos nöter sig sakta framåt. Pillar med kniv för att vidga sprickor som därefter sakta vidgas så att ett spett kan få plats och bända för att sedan mödosamt och sakta bända bort stenen.

Vädret är vackert men det är lite för varmt för att kunna gjuta så helgen gick åt att arbeta i stenbrottet.
Det vill inte lossna alls nederst i bilden vilket är ett bekymmer. Med viss efterklokhet kan Sisyfos konstatera att borrhålen skulle ha satts tätare, typ cc 25 cm, och han skulle ha borrat djupare. Han följde det som rekommenderades men det funkar inte med detta berg. Men det är så dags att inse det nu. Det får bli en läxa till nästa borrtillfälle.

Nästa helg ska Sisyfos börja gjuta fundament för skrotstensmuren. Inga ursäkter accepteras.

Kommentarer

  1. Hittade hit via koll på gräsmattor, att jag har missat denna sidan! Ni är ju fullständigt galna, men underhållande projekt och häftigt blir det =) Lycka till med stensprängningen! (samt hittar inte kategorier, något tips om ett inlägg för att få en koll på helheten i trädgården?)

    SvaraRadera
  2. Tack Louise för de varma orden. Alltid kul när nya läsare hittar denna udda blogg. Du har helt rätt, jag ska ta mig upp på taket och ta lite överblicksbilder och jämföra dem med några från tidigare år. Sisyfos kan inte alltid borra sig ner i detaljer. Ibland måste byggdagboken lyftas upp för att inte ni tålmodiga läsare ska tröttna. Apropå gräsmatta: Läs inläggen från början på förra och detta år för att få lite tips.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg