Shopping spree

Idag var vädret så trevligt så makarna Sisyfos beslöt sig åka till Zetas. Så här sent på säsongen är det rea på perenner och buskar och det föll sig inte bättre än att makarna Sisyfos löpte amok. Vi handlade växter på Zetas, åkte vidare till ett Plantagen och köpte mer växter där och åkte slutligen till ett annat Plantagen och toppade upp med än mer växter.
 När vi kom hem stod det klart att vi köpt tio st Taxus baccata 'Green Mountain', fem stycken Juncus effusus' Spiralis', åtta stycken Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster', arton stycken Sesleria autumnalis samt femtio tulpanlökar 'Red Ridinghood'.

Så här sent på året går det inte att fundera ut var alla växter ska vara, så de kommer bara planteras ut i jordkasunen vid poolen för att övervintras. Det är dock en rejäl kostnadsbesparing att köpa växter med 50 till 70 procents rabatt och har man en långsiktig plan för det man vill i trädgården så går det utmärkt att vänta in bättre priser. När våren kommer får vi placera ut allt där det ska vara.

När vi väl var ute och handlade så åkte vi in på Jula vid Kungens kurva och till Sisyfos stora glädje hade de 20 mm borr inne så Sisyfos köpte upp sig på åtta stycken. I veckan har han också fått hem tio stycken nya spräckkilar från HME Tools, så när vi kom hem så passade Sisyfos att borra och spräcka med ny utrustning, vilket fungerade alldeles utmärkt.
Imorgon får ni en uppdatering på vad som hann göras men inte fotas.



Kommentarer

Populära inlägg