Obruten svit

Detta är den 24 månaden i rad som Sisyfos har kunnat arbeta med projektet. Det blir förvisso inte mycket gjort eftersom det nu skymmer redan vid kl 15 men även små insatser för projektet framåt. Sisyfos har två sysslor att välja på;

att gräva undan jord i den ogrävda delen av poolen, vilket syns bortom spången i bilden nedan,
eller att spräcka bort det berg som går att spräcka bort med borr och kil i bilden nedan.
I och med att vädret bjuder på mycket nederbörd har Sisyfos valt det senare, trots att de synbara resultat en kommer att vara små. Det finns inget värre än att gräva regntung jord och slira omkring i lera och i det läget bjuder berget åtminstone på en renare upplevelse.

Så sakta, oändligt sakta, borrar och kilar Sisyfos bort bit för bit av bergklacken ovan. För att bättre illustrera framåtskridandet togs följande bild i morse från en annan synvinkel.
Som synes har Sisyfos rullat bort sten så att det är en friare yta vid arbetsområdet. Sisyfos utnyttjar en naturlig sprickbildning i underkant, vilken därigenom tillåter stenen att kilas bort förhållandevis enkelt. Vad värre är att denna sprickbildning viker av nedåt och vid någon punkt så kommer det inte att vara möjligt att utnyttja denna lilla fördel längre.

Det finns dock, som synes, att göra till dess, och med lite tur kan Sisyfos fortsätta arbeta även kommande månader.

Kommentarer

Populära inlägg