Som förgjort

Idag ville det sig inte. Hur än Sisyfos slet med borr och kil ville berget inte ge med sig. Dagens grundtanke var att ta bort den "lilla" bergbit som sticker ut ungefär i mitten av bilden nedan. Den var dock delvist låst av berg på båda sidor så Sisyfos tänkte kila fram den underifrån. För att komma dit såg han sig dock tvungen att kila bort det "trappsteg" som bildats framför bergbiten.
Det visade sig dock att berget var näst intill omöjligt att spräcka med kil. Det krävdes fem kilar på en sträcka av fyrtio centimeter bergklack och då försvann endast en begränsad bit berg, vilket kan skönjas i bilden nedan. Att fortsätta med detta skulle innebära en enorm massa arbete bara för att komma fram till bergbiten.
Så Sisyfos lade om fokus och arbetade på baksidan av den klack ni ser för att frilägga den spricka som gick längsmed bergklacken. Det syns inte i bild men den "lilla" bergbiten är låst på bortsidan av en bit berg som spruckit åt andra hållet. Där visade det sig vara kvarts i berget vilket inte lät sig tas bort i stora stycken.

Så även här blev det ett fasligt slit för att frilägga sprickan. Tyvärr hann Sisyfos inte kila denna bit innan mörkret föll men Sisyfos misstänker att ingen kommer att ges sig på detta under kommande arbetsvecka, så det lär vara kvar till helgen som kommer.

Kommentarer

Populära inlägg