Big block

Idag var det dags att ge sig på de stora sprickbildningarna i hopp om att få bort större block. För att maximera kraften längs sprickbildningen borrade Sisyfos hål för fem kilar.
Genom att i tur och ordning slå till på respektive kil vidgades sakta sprickan och för att vidga den sista biten Använde Sisyfos två gamla mejslar som större kilar.
Slutligen bändes blocket bort med spett varpå Sisyfos gav sig i kast med nästa lämpliga sprickbildning. Här användes bara två vanliga kilar och de uttjänta mejslarna, som sitter där kilen satt, vidgade det sista.
Med spettet bändes sedan även detta block bort, varpå det blev en neddelningsövning av dessa större block så att de kunde bäras bort.
 Nu börjar det öppna upp sig i stenbrottet och Sisyfos avslutade med att spräcka bort det nedersta där det nyss fanns större block.
Omväxling förnöjer men nu blir det återigen en övning om att spräcka ner de kvarvarande "trappstegen" till en nivå så att grovbotten kan läggas.

Det blev trots allt en del gjort denna tjuvade vårhelg om man jämför med hur det såg ut i lördags morse.

Kommentarer

  1. Med envishet så övervinner man det mesta. "Roligt" att följa din eviga kamp!

    SvaraRadera
  2. Tack Stefan, det går ju att ägna sig åt detta nu när alternativkostnaden för ens arbetstid är nära noll. Men det skulle vara ett enormt slöseri med tid under högsäsong. Kul också att se att Du skrivit ett inlägg på din blogg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg