Ut med det gamla, in med det nya

Sisyfos lever inte riktigt efter nyårsdevisen i rubriken men lustigt nog så slutade borrhammaren att fungera mitt under dagens arbetspass så här i nyårstider. Borrhammaren har fått arbeta hårt och har luktat bränt ett tag så kolen var förmodligen slut. Som tur var så hade Sisyfos köpte sig en reservmaskin vid ett tillfälle då Jula har rabatt på större borrhammare. Så rubriken kom att bära syn för sägen för Sisyfos.
Sisyfos är ingen slit-och slängperson men dessa borrhammare kostar, när Sisyfos passar på vid specialerbjudanden, 500 kr och håller väl så länge. Att laga dem kostar mer än det smakar. En ordentlig maskin av ett kvalitetsmärke kostar mellan 10 och 15 gånger så mycket och har förmodligen inte en livslängd i paritet med prisskillnaden. Så nu får Sisyfos bevaka reklambladen från Jula och köpa en ny reservmaskin, för det fall att den nya slits ut.

Idag var det nästan synd att stöka till det fina snölager som lagt sig över stenbrottet
men Sisyfos är som bekant en envis herre. Ska det borras så ska det borras, alldeles oavsett om det fallit lite snö. Så det var bara att sopa bort den vita fina snön och ersätta den med grått borrdamm.
Som omväxling fokuserade Sisyfos nu på att ta bort uppstickande berg längs upp mot skrotstensmuren.

Kommentarer

Populära inlägg