Stigande alternativkostnader

De läsare som följt Sisyfos under vintern har säkert förundrats över att han ägnats sig åt en så pass lågproduktiv syssla som att spräcka bort berg med små kilar. Skälet härtill är att det finns inga andra arbetsuppgifter som Sisyfos kan ge sig i kast med. Alternativkostnaden, i termer av vilka andra arbetsuppgifter som Sisyfos rimligtvis kan ägna sig åt, för denna arbetsinsats är nära noll nu när inget annat låter sig göras.

I helgen har det dock känts som om våren är antågande och som alltid börjar då en mängd arbetsuppgifter att pocka på. Alternativkostnaden att stå och nöta på berg har börjat stiga och snart kommer andra uppgifter att vara mer lämpliga att ägna sig åt. Än är det dock tjäle i backen så det blev att borra berg igen.

Idag blev uppgiften att rensa upp och frilägga långsidan, längs en naturlig sprickbildning, samt ta bort den bergklack som sluter upp runt dess fot.

Det gick rätt fort att få fram långsidan men när Sisyfos skulle ge sig i kast med det berg som sluter upp runt foten på bergryggen så startade Sisyfos i fel ände, vid kvartsådern till vänster,och satte fast kil efter kil. Att få loss de fastsatta kilarna tog tid och först när Sisyfos började från höger började bergfoten försvinna i rask takt.
Tyvärr började det skymma precis när Sisyfos fått ordning på hur bergfoten skulle tas bort, så uppgiftens färdigställande får anstå till nästa helg.
Då ska Sisyfos också börja kila ner den sista bergryggen, i parallella skift uppifrån och ner. Det vore lite av en envishetens triumf att under vinterns "overksamhet" ha lyckats ta bort större delen av det berg som blev kvar från höstens spräckande med Snigamit.

Kommentarer

Populära inlägg