Gjutstart

Förra årets gjutstart styrdes inte av säsongen utan av andra sysslor. Så gjutstarten i år ska jämföras med 2014 och i år så startade gjutandet drygt två veckor tidigare. Sisyfos ha haft koll på gjutstartsdatum sedan 2009 och han har aldrig lyckats gjutstarta i mars. Sisyfos gjutstartade i maj 2009, 2010, 2012 och 2013 och gjutstartade i april 2011 och 2014. Under 2015 gjutstartades det sent i juni men av andra skäl än säsongsberoendet (vi höll då på under våren med att få upp bjälkarna på pelarna i pelargången).

Innan vi började gjuta var det först fråga om att borra hål för dubbar (som är gamla uttjänta borrar som nu får ett sista användningsområde), blåsa rent området, märka ut området samt hitta lämpliga stenar att skrotstensgjuta med stöd mot dubbarna.
Med gemensamma krafter gjöt sedan makarna Sisyfos grovbotten. Sisyfos hade köpt två säckar men det krävdes endast en för att således vinna drygt en och en halv kvadratmeter grovbotten.
Med ett holländskt sinne utvinner vi användbar yta, inte från havet men från berget.
Innan vi avslutar för den här påskhelgen så skickar Sisyfos med en liten uppdatering på sprickbildningen i valryggen, som se klockan tre i bilden ovan.
Sisyfos fortsätter att vattenbegjuta borrhålen och Tryggamiten och nu börjar allt mer sprickor skönjas. Med lite tur kan vi börja bända bort berg nästa helg.

Kommentarer

Populära inlägg