När dammet lagt sig

Sisyfos vaknade idag med en 95-årings kropp. Alla leder hade rostat ihop, all kroppsrörelse gjorde ont och enda sättet att röra sig var i ultrarapid. Det var inte tal om att göra något ansträngande så efter att ha lämnat tillbaka borr och kompressor, och givetvis betala drygt 2000 kronor för lånet av apparaterna, så höll Sisyfos på att mäta och fundera över de fönster som ska sättas i pelargången därmed skapa ett växthus/orangeri.
Sisyfos ska vända sig till en lokal snickare han tagit hjälp av tidigare och få fönsterkarmar tillsågade. Eventuellt funderar Sisyfos också på att låta tillverka nya fönsterbågar och en fönsterdörr i samma stil som fönstren i bild för att få till måtten i pelargången, men det blir en prisfråga i första hand.

Efter denna mjukstart, som åtminstone gjorde det möjligt att röra sig i normal fart, om än med knarrande leder och värkande muskler, var det dags att överblicka gårdagens slagfält.
Som synes är det borrdamm i drivor överallt så makarna Sisyfos började sopa bort och ihop det som gick. Sisyfos blåste sedan rent alla hål med tryckluft och under tiden spred fru Sisyfos ut delar av borrdammet i rabatterna, i förvissningen att det tillför mineraler till jorden. Hon passade samtidigt på att luckra upp jorden.
Med berghällen avsopad mätte Sisyfos vad som åstadkoms igår. Det visade sig att Sisyfos borrat  hål med en sammanlagd och uppmätt borrhålsdjup om 66,6 meter, varav 24,7 meter var i flack vinkel för att kunna spräcka klacken uppåt. Det innebär att Sisyfos borrade 7,4 borrhålsmeter per timme, vilket är sämre än de 8,6 borrhålsmeter per timme som han åstadkom i juli förra året.

Användandet av vikt borde ha inneburit att Sisyfos borrat mer denna gång men i och med att en tredjedel av alla borrmeter var i en flack vinkel så sjönk produktiviteten. När Sisyfos borrade på skrå så funkade inte vikten och Sisyfos fick då använda sin egen kropp som lavett och mer eller mindre stå böjd över borren och ta spjärn mot knäna för att få någon effekt. Det är nog också det som medfört att Sisyfos fått känna på sin ålderdoms kropp så här i förtid.

Nog med gnäll. Sisyfos ser nu fram mot frostfria nätter så kan vi börja spräcka bort berg och komma vidare med poolbotten och skrotstensmuren till höger i bilden ovan.

Kommentarer

Populära inlägg