Påskpresenter

Sisyfos har i smyg för fru Sisyfos tidigt börjat planera för ett av sommarens projekt. Sisyfos avser att söka komma så långt som möjligt mot ett fungerande växthus/orangeri, och vill samtidigt få till ett visuellt stopp mot grannens gråa och asymmetriska plank som syns bakom pelargången i bilden nedan.
Sisyfos har därför tidigare i år varit i kontakt med sin ölandsstensleverantör, Sjöström Stenförädling AB, och beställt murstenar som ska göra det möjligt att bygga upp en halvvägg mellan pelarna. Den beställningen kom som en påskpresent i tisdags.
Fru Sisyfos upptäckte inte omedelbart det som levererats varför Sisyfos påtalade vad som kommit. Efter en viss diskussion så förlikade sig fru Sisyfos med sin mans självsvåldighet. Sisyfos håller nu på att mäta och räkna ut de fönsterkarmar och extrafönster som måste beställas för att komplettera de drygt hundraåriga fönster som Sisyfos har ämnat för uppgiften.
Det är vidare lite av en påskpresent att se solen titta fram, efter en lång tid av mulen och nederbördstung himmel, på en vy över grannskapet, som lyfts ordentligt efter att grannen tagit ner sina enorma björkar.
Med lite tur kommer fler grannar till samma slutsats och då ser makarna Sisyfos obehindrat Värtan och Stockholm i dess bakgrund.

Kommentarer

Populära inlägg