Allt förberett

Formbyggandet har ett inslag av frihandsritning. Man börjar med ett oskrivet blad där underlaget går åt alla håll.
Med utgångspunkt från en vågrätt övre regel är det lite på en höft som man får passa in de reglar som ska stödja nederkanten. Det är knappt man tror att allt ska funka men så fort som man börja skråa i skruv så stramar det ihop sig. Bergdubb vid de ställen där regelbitarna fogas ihop stödjer upp placeringen.
Kortare bitar av formplyfa sågas till för att följa underlaget och bit för bit så stagas regelramen upp. En tjockare formplyfa får tjäna som ett ändstopp till höger, skruvas fast i regelramen och fixeras genom att kilas fast med en bredare regel som spjärna mot den ogrävda jorden. Därefter fixeras armeringsnätet mot de nerdubbade armeringsjärnen.

Som ett sista steg fixeras regelramen mot befintlig mur till vänster, genom en bergdubb och en kortare spjärnregel, och fixeras i lod genom en snedsträva till höger. Till Kristi himmelsfärd ska denna första gjutning ske och förhoppningen är att sedan kunna riva denna form, fixera nästa färdiga regelram och gjuta upp i nivå med bergklacken bortom armeringen kommande helg.

Kommentarer

Populära inlägg